mareabici4-ingust-750

Clubul de Ciclism Galati a dorit sa incheie Saptamana Mobilitatii organizand Marea Bicicleala, mult asteptata plimbare pe bicicleta in grup pe strazile orasului. Un motiv in plus a fost si faptul ca se implinea un an de cand Clubul de Ciclism Galati a organizat prima Mare Bicicleala din orasul Galati.

Astfel ca in data de 23 septembrie ora 16:00 biciclistii cu chef de pedala si care nu am dorit sa stam in casa ne-am dat intalnire pentru a participa la acest eveniment. Prin participarea la Marea Bicicleala am dorit sa aratam autoritatilor, soferilor si altor participanti la trafic ca suntem o comunitate deloc de neglijat. Dorinta noastra a fost din start suprimata, prin faptul ca nu am obtinut aprobare pentru aceasta defilare, pe traseul pe care l-am solicitat autoritatilor. Motivatia fiind ca incurcam traficul deja aglomerat in orasul Galati.

mareabicicleala4

În luna septembrie aniversăm un an de la prima Mare Bicicleală organizată de Clubul de Ciclism Galați.

Dacă atunci au participat în jur de 100 de bicicliști, iar la edițiile următoare numărul bicicliștilor participanți a fost în continuă creștere atingâd un maxim de 250, pe data de 23 septembrie ne dorim să fim cel puțin 300 de bicicliști care să pedalăm pe străzile orașului pentru a arăta tuturor că existăm și nu suntem o comunitate de neglijat. 

Biciclistilor galateni se pare ca a inceput sa le placa plimbarea in grup, ideea de comunitate biciclistica, lucru care de altfel nu ne displace, ba chiar ne face si pe noi sa ne simtim mandri ca punem umarul la crearea ei. Intitulata "Marea Bicicleala!", plimbarea in grup aflata la a III-a editie organizata de Clubul de Ciclism Galati a avut cel mai mare succes de pana acum.

mareabicicleala3

Desi putin mai tarziu decat aveam in plan, editia a III-a a plimbarii in grup pentru a fi vazuti denumita de noi MAREA BICICLEALA! se anunta in peisajul strazilor galatene. Astfel, "long story short" cum zice englezul, duminica 8 iulie 2012 la ora 19.00 sunteti asteptati cu totii la zid/elice pentru o noua tura prin Galati. Probabil si de data aceasta vom supara pe careva ca stam in drumul lor, probabil si de data asta troleibuzele vor avea mici probleme in a trece de noi (doar pentru ca suntem multi, nu de alta), insa fara foc nu exista fum si probabil fara sa existe genul acesta de "probleme" in trafic nimeni nu va face nimic pentru biciclisti decat un eventual "da-te ma langa bordura!" sau "treci ma pe trotuar!".

Suntem pe Strava