Regulament


Regulament special Covid-19 GXC 2020 - va rugam sa il cititi cu atentie!


Aceste reguli se aplica la cursa GÂRBOAVELE XC 2020

1. Conditii de participare

- orice participant sa fie capabil sa urce si sa coboare în siguranta o panta inclinata;
- orice participant sa aiba abilitatea sa parcurga în siguranta un traseu asemanator celui montan;
- orice participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa;
- orice participant ar trebui sa cunoasca regulile de comportament în caz de pericol si urgenta în zona de teren accidentat;
- orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
- orice participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
- orice participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

2. Caracteristici ale competitiei - GÂRBOAVELE XC 2020

  • - evenimentul este o competitie de MountainBike-XC pentru amatori. Traseul este destul de tehnic, cu urcari abrupte si solicitante si coborari in viteza. Se va desfasura in ture: 2 ture amatorii, respectiv 4 ture avansatii (o tura va fi in lungime de aproximativ 15 km, cu o diferenta de nivel de aprox. 360m).
  • - cei care se vor urca pe podium vor primi doar diploma si medalie
  • - premiantii editiei trecute la categoria amatori, vor dovedi ca nu a fost o intamplare si se vor inscrie la avansati pentru a da piept cu greii MTB-ului :)  

3. Înscriere

Numarul de locuri disponibile pentru inscrierea la concurs este de 250.

Taxa de inscriere este de 80 lei până la 1 martie 2020, ora 0:00. Între 1 martie 2020 și 15 martie 2020 taxa va fi de 100 lei.

Modificarea categoriei unui participant de la Amatori la Avansati, Avansati la Amatori, este posibila pana la data 01.10.2020. 

Înscrierile se vor face online pe site-ul www.ciclismgalati.ro începând din data de 01.01.2020 și se vor termina pe 15.03.2020 sau când se vor epuiza toate cele 250 de locuri.

Plata neconfirmata in 5 zile lucratoare de la inscriere duce la anularea rezervarii locului.

Câștigătorii ediției trecute, ce au ocupat podiumul (tura scurtă sau lungă) se vor înscrie obligatoriu la tura lungă, lăsând șanse mai mari și altor participanți ce iși doresc un podium la GXC.

4. Echipament obligatoriu

- bicicleta în stare buna de functionare, CASCA DE PROTECTIE OBLIGATORIE si numar (furnizat de organizator). Lipsa acestor articole duce la descalificare.

5. Numere de concurs

- numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate si a platit contravaloarea taxei de înscriere
- numerele de concurs trebuie purtate pe bicicletă în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toată perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma - riscaţi descalificarea

6. Validare / Briefing / Start

- numerele de concurs se vor prelua in ziua competitiei intre orele 08.00 si 10.30
- verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute, va avea loc cu 10 minute înainte de start.

Startul se va da la ora 11.00, pe categorii de participanti astfel:

11:00 Start GÂRBOAVELE XC 2020 – avansaţi
11:05 Start GÂRBOAVELE XC 2020 – amatori (masculin și feminin)
16:00 Premiere

Participantii care vor lua startul dupa acest timp nu vor fi clasati.
Participantii care vor pleca odata cu alte categorii decat cea din care fac parte vor fi descalificati.

7. Trasee

Traseul este destul de tehnic, cu urcari abrupte si solicitante si coborari in viteza. Se va desfasura in ture: 2 ture amatorii, respectiv 4 ture avansatii (o tura va fi in lungime de aproximativ 15 km, cu o diferenta de nivel de aprox. 360m) . 

Dupa ce concurentul de la amatori/avansati va termina primul cele 2/4 ture, restul participantilor vor fi opriti la linia de Finish indiferent de numarul de ture parcurse (1,2,3 sau 4)

8. Puncte de control

Vor exista arbitri si puncte de control pe traseu. Participantii care nu trec prin punctul de control (indiferent de motiv) vor fi descalificati.

9. Puncte de alimentare

Va exista un punct de alimentare (dotat cu apa, banane, glucoza) in zona start/finish.

10. Oprirea / Retragerea din cursa

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:
- s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
- în cazuri excepţionale

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze organizatorii imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare. Retragerea va fi confirmata in zona Startului. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

11. Clasamente/Premii

Vor fi premiati cu medalie, diploma si ceva banuti doar primii 3 participanti care au trecut linia de FINISH la fiecare categorie de vârsta / sectiune.

La final va fi organizata si o mica tombola.

Premiile si produsele de la tombola vor fi diferite in functie de amabilitatea sponsorilor.

12. Conservarea naturii

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.
Dupa terminarea concursului se va avea in vedere ecologizarea zonei de concurs si a traseului cu ajutorul membrilor Clubului de Ciclism Galaţi.

13. Suporteri / Ajutor

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul concursului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctul de alimentare amenajat, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide etc. Organizatorii vor penaliza pe competitorii ai caror sustinatori nu respecta aceste reguli.

14. Penalizari

- lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
- scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
- doping = descalificare;
- nerespectarea mediului înconjurator = descalificare;
- modificarea numarului de concurs = descalificare;
- nerespectarea regulilor competitiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
- comportament nesportiv fata de alti participanti,oficiali, public = descalificare.
Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificarii.

15. Contestatii

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 50 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 50 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.

Prin înscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la GÂRBOAVELE XC 2020 si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament. Organizatorii isi rezerva dreptul sa intervina asupra regulamentului si a conditiilor de participare, dar acest lucru va fi adus la cunostinta participantilor.

Sponsori GXC 2020

Parteneri GXC 2020