Zona Judet Vilcea - Strategica.
Cum in concediu nu pot sta la umbra , am cautat un traseu frumos de MTB si cred ca am gasit. La sugestia oamenilor din zona, am inceput sa fac cercetari cu privire la un traseu de creasta facut de nemti in timpul razboiului si care tine toata creasta muntoasa din zona. Drumul se numeste Strategica. Intrarea in drum se face de la Voineasa ( cu circa 10km mai inainte ), iar capatul este in Transalpina. Un traseu de circa 45 km , dus. In urma studiilor facute cu citeva zile inainte, am aflat ca, daca pleci din Voineasa drumul este mai greu, deoarece de aici se urca pina in creasta , iar pe urma traseul tine creasta cu urcari si coboriri. Se pleaca de la 500m si se ajunge la altitudinea de 2100m. E ceva de mincat.
www.strava.com/activities/353545381
Intoarcerea acasa s-a facut prin continuarea urcarii pe Transalpina pina in virful muntelui la Rinca si de unde se face un drum de piatra la stinga care urca un alt munte Virful Cioara. Coborirea de acolo am facut-o pe un drum nou facut in zona si care duce la 2 lacuri de acumulare Lacul Galbenul si Petrimanu. Iar de acolo numai la vale pe un fost drum de asfalt pina la locul de unde am plecat dimineata.