Regulament Dunărea Galați MTB Race

REGULAMENT:

 

1. Conditii de participare:

- orice participant sa fie capabil sa urce si sa coboare în siguranta o panta inclinata;

- orice participant sa aiba abilitatea sa parcurga în siguranta un traseu asemanator celui montan;

- orice participant ar trebui sa cunoasca regulile de comportament în caz de pericol si urgenta în zona de teren accidentat;

- orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;

- orice participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;

- orice participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

 

2. Echipament obligatoriu:

- bicicleta în stare buna de functionare, CASCA DE PROTECTIE OBLIGATORIE si numar (furnizat de organizatori). Lipsa acestor articole duce la descalificare.

 

3. Numere de concurs:

- numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat declaratia de responsabilitate

- numarul de concurs trebuie afisat in loc vizibil; acesta nu trebuie modificat sub nici o forma.

 

4. Validare/ Start:

- numerele de concurs se vor prelua in ziua competitiei intre orele 08.00 si 09.30

- verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 10 minute înainte de start se va tine o sedinta tehnica in care se vor mentiona diferite aspecte ce trebuie respectate in cursa.

Startul se va da la ora 10:00, pe categorii de participanti.

Participantii vor lua startul cate 3.

 

5. Trasee:

Traseu este de dificultate medie si are o lungime de 1000 metri.

 

6. Oprirea / Retragerea din cursa:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

- s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

- în cazuri exceptionale

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze organizatorii imediat, la start, la arbitrii de pe traseu sau la sosire. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

 

7. Clasamente/Premii:

Vor fi premiati cu medalii si diplome primii 3 participanti pentru fiecare categorie de vârsta care au trecut linia de FINISH si au inregistrat cel mai bun timp.

 

8. Conservarea naturii:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

Dupa terminarea concursului se va avea in vedere ecologizarea zonei de concurs si a traseului.

 

9. Suporteri/ Ajutor

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.). Organizatorii vor penaliza pe competitorii ai caror sustinatori nu respecta aceste reguli.

 

10. Penalizari:

- lipsa castii de protectie = descalificare;

- scurtarea traseului = descalificare (decizie arbitru);

- nerespectarea mediului înconjurator = descalificare;

- modificarea numarului de concurs = descalificare;

- nerespectarea regulilor competitiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);

- comportament nesportiv fata de alti participanti,oficiali, public = descalificare.

Prin înscriere fiecare concurent confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la Dunarea Galati MTB Race si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

Suntem pe Strava

© 2017 Clubul de Ciclism Galați. Toate drepturile rezervate. Utilizează machetă dezvoltată de către JoomShaper