Garboavele XC
GXC
Promenada Biciclistelor 2017
Vă așteptăm ca în fiecare an pe faleza Dunării
Ciclomosii CCG
Mosii CCG
Pe vârful Omu cu bicicleta
O tură plină de aventură!
GXC 2016
Veselia de la final!

Regulament special GXC 2020 - Covid-19

REGULAMENT SPECIFIC COVID-19
GARBOAVELE XC – 10.10.2020

ORGANIZAREA EVENIMENTULUI

 1. Pentru organizarea in conditii de siguranta a evenimentului, se va limita pe cât posibil numarul celor prezenti si a celor care sunt predispusi riscului de infectare.
 2. Vom asigura echipamentul de protecție (mască, mănuși, viziere) pentru personalul implicat în organizarea competiției.
 3. Organizatorul asigură măsurile de igienizare a mâinilor cu produse biocide avizate / autorizate la intrarea în spațiul destinat evenimentului pentru toți participanții;
 4. Organizatorul va plasa la loc vizibil în toate spațiile folosite de competitor, afise informative privind regulile de igienă a mâinilor și igiena respiratorie, pastrarea distantei sociale și monitorizarea propriei stări de sănătate;
 5. Asigurarea dezinfecției periodice a elementelor folosite de mai multe persoane (de ex. mânerele ușilor, recepția, podelele etc.) cu substanțe biocide avizate / autorizate în acest scop;
 6. Organizatorul va asigura amplasarea în grupurile sanitare a dispenserelor cu săpun, a dispenserelor cu soluții dezinfectante, precum și a prosoapelor igienice de unică folosință (din hârtie).

PRELUAREA KITURILOR DE PARTICIPARE

 1. Numerele și pachetele de start se preiau de către fiecare concurent personal, doar pe baza unui act de identitate. Pentru minori, se preiau de către unul dintre părinți.
 2. Toți participanții (sportivi, sustinatori, organizatori, voluntari, reprezentanți ai mass-media etc.) vor fi supuși unui triaj epidemiologic constând în completarea unui chestionar și termoscanare, pentru a facilita o eventuală anchetă epidemiologică.
 3. Participanţii sunt rugaţi să nu vină însoţiţi de susţinători, decat daca este necesar. Conform reglementărilor actuale, evenimentele sportive nu se pot desfăşura cu spectatori.
 4. În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3°C, aceasta se raportează către coordonatorul evenimentului în vederea izolării cazului suspect, cu anunțarea imediată a Direcției de Sănătate Publică și a celorlalte autorități competente.
 5. Acest lucru se va face la intrarea in Complex Stejarul / Zona de Inscrieri și fiecare participant va primi o brățară colorată pentru acces. Fără brățară, nu se permite accesul.
 6. Accesul în Zona de inscrieri, va fi restricționat la maxim 3 persoane (în afara staff-ului) în același timp. Așteptarea va fi organizată în așa fel încât să poată fi respectată distanța de 2 m între participanți.
 7. La intrarea în Complex Stejarul, purtarea maștii de protecție și dezinfectarea mâinilor sunt obligatorii.
 8. Intrarea si ieșirea din Zona de inscrieri, se vor face pe cai diferite de acces.
 9. Zona de inscrieri va beneficia de aerisire permanentă.
 10. Persoanele din organizare vor purta tot timpul mască și mănuși in Zona de inscriere.

LA START, IN TIMPUL CURSEI SI DUPA FINISH

 1. Se interzice accesul spectatorilor în zona delimitată pentru eveniment. Accesul în zona respectivă va fi permis doar sportivilor, staff-ului acestora și persoanelor din organizare.
 2. Recomandăm reducerea la minim a sustinatorilor cu care concurenții vor veni la eveniment. Accesul în zona evenimentului poate fi restricționat de către organizator în cazul în care sunt prea multe persoane.
 3. Toți participanții vor purta mască atâta timp cât se află în zona delimitată pentru eveniment, inclusiv sportivii pe grila de start.
 4. În zona de start/finish este obligatorie purtarea măştii. Masca va fi adăugată în kitul de participare de către organizatori.
 5. Aranjarea pe grila de start se va face respectând distața de 2m între concurenți. Se vor face culoare in acest sens.
 6. Organizatorul va asigura pe traseu apă și alte produse energizante doar în ambalajele originale.
 7. Organizatorul va asigura participantilor mască și gel dezinfectant;
 8. Organizatorul se va asigura că pentru toți participanții sunt create condițiile pentru a putea respecta distanța fizică de 2 metri.
 9. Toate regulile de măsurile de protecţie impuse trebuie respectate şi în timpul deplasării spre competiţie, cât şi în zona parcărilor.
 10. Eliminarea salivei în zona de start/finish, pe traseu, în zona parcărilor sau în orice altă zona comună este interzisă. Această acţiune putând favoriza răspândirea virusului.
 11. Participanții trebuie să păstreze distanța fizică de minim 2 m între persoane sau cel puțin 7 mp pentru o persoană pentru a limita posibilitatea răspândirii Sars-COV-2
 12. Participanții trebuie să respecte regulile de igienă (ex. folosirea unei batiste de unică folosință, în caz de tuse sau strănut, evitarea schimbului de echipament sportiv, săpun, sticle cu apă și alte articole personale între competitori, evitarea contactului fizic – strângeri de mână, îmbrățișări la sfârșitul evenimentului)
 13. Toate regulile si măsurile de protecţie impuse, trebuie respectate în timpul competiţiei, cât şi în zona parcărilor
 14. Proceduri în eventualitatea apariţiei unui focar de infecţie pe perioada competiţiei: organizatorii competiţiei întrerup competiţia în cazul în care descoperă cel puţin un caz de infecţie, până la finalizarea anchetei epidemiologice.
 15. Ne rezervăm dreptul de a descalifica orice concurent care nu respectă măsurile sanitare sau utilizează limbaj inadecvat, ironic ș.a.m.d. față de organizatori si participanti.

PROCEDURA ÎN EVENTUALITATEA DEPISTĂRII UNUI CAZ SUSPECT DE COVID-19

Organizatorul va asigura un spațiu de izolare pentru cel puțin o persoană cu simptomatologie COVID-19, care să fie bine ventilat, să nu comunice cu alte incinte sau spații definite; utilitatea este aceea de a izola de persoanele prezente la competiție, orice persoană care prezintă simptome
până la un consult de specialitate / testare / evacuare.
Se anunță imediat eventualul caz suspect către personalul medical aflat la locul competiției și se informează obligatoriu Direcția de Sănătate Publică locală si Serviciul de urgențe 112. Această încăpere este folosită doar pentru o astfel de situație.     

Purtarea măștii de protecție în zona de eveniment este obligatorie.

Participanţii trebuie să respecte regulile şi normele impuse pentru prevenirea virusului SARS-COV2. (distantare sociala, masca se va purta obligatoriu in zona de start/finish, mainile se vor dezinfecta)


Vă mulțumim că sunteți alături de noi și ne ajutați să organizăm această competiție în condițiile actuale și vă așteptăm la start!
 
Vă rugăm să descărcați de mai jos declarația COVID și să veniți cu ea completată!

Declaratie Covid-19 GXC 2020

Declaratie minori Covid-19 GXC 2020

Suntem pe Strava